Webhosting


Onder Webhosting valt een zeer breed gamma aan hostingdiensten. Het gaat dan niet alleen over de ontwikkeling en de hosting van een website. Nexus Consult is een hosting-provider van A tot Z: rechtstreekse domeinregistratie, professionele beheerstools voor het opzetten van PHP,MySQL, FTP, mail, (ver)huur van Virtual Private Servers, …

Betrouwbare partner
We werken voor alle belangrijkste diensten samen met TransIP, inmiddels een vaste waarde op de hostingmarkt. Met namen als Microsoft, Apple en Linux kunnen ze een indrukwekkend visitekaartje afgeven. Hun serveromgeving is redundant uitgevoerd voor DNS, waardoor switchen naar een ander datacenter eenvoudig wordt. Ze kunnen door hun redundant opgebouwde structuren een indrukwekkende uptimegarantie van 99,99% beloven. Of anders gezegd: op een jaar tijd mag je dienst er dan niet eens 53 minuten tussenuit zijn!
Hoge snelheden
Om de beste service te kunnen leveren, werken we voor internet-connecties samen met enkele van de grootste namen. Via TransIP zitten we rechtstreeks op de Amsterdam Internet Exchange, wereldwijd één van de grootste en belangrijkste internetknooppunten. Hierdoor kunnen we direct routeren naar Proximus, EDPnet, KPN en Eurorings (onderdeel van KNP). Via Eurorings routeren we ook meteen naar het Telenet-netwerk. We kunnen op die manier een indrukwekkend snelle beschikbaarheid voorzien. Daarnaast hebben ook een rechtstreekse verbinding met Cogent, Fusix Networks en Evoswitch, populaire en grote hostingproviders met connecties over de hele wereld.
In eigen beheer
We kiezen er bewust voor om het softwarebeheer van onze servers in eigen handen te houden. Als er iets zou gebeuren kunnen we meteen ingrijpen. Bovendien voorkomen we zo misbruik door derden. We zorgen voor de nodige beveiliging via firewalls, en installeren software die alle trafiek in het oog houdt. Als er iets verdachts is, wordt het ons meteen gemeld en doen wij een onderzoek.