Domeinnaam- en Webhosting


Onder Domeinnaam- en Webhosting valt een zeer breed gamma aan hostingdiensten. Het gaat dan niet alleen over de ontwikkeling en de hosting van een website. Nexus Consult is een hosting-provider van A tot Z: rechtstreekse domeinregistratie of -overname, professionele beheerstools voor het opzetten van PHP,MySQL, FTP, mail, (ver)huur van Virtual Private Servers, …

Betrouwbare partner
We werken voor alle belangrijkste diensten samen met TransIP, inmiddels een vaste waarde op de wereldwijde Hostingmarkt. Met namen als Microsoft, Apple en Linux kunnen ze een indrukwekkend visitekaartje afgeven. Hun DNS- en serveromgevingen zijn redundant uitgevoerd, waardoor switchen naar een ander datacenter eenvoudig wordt. Ze kunnen door hun redundant opgebouwde structuren een indrukwekkende uptimegarantie van 99,99% realiseren. Of anders gezegd: op een jaar tijd mag je dienst er dan niet eens 53 minuten tussenuit zijn!
Ultrahoge snelheden, maximale beschikbaarheid
Om de beste service te kunnen leveren, werken we voor internet-connecties samen met enkele van de grootste namen wereldwijd. Via TransIP zitten we rechtstreeks op de Amsterdam Internet Exchange, wereldwijd één van de grootste en belangrijkste internetknooppunten. Hierdoor kunnen we direct routeren naar Proximus en EDPnet, alsook KPN en hun dochteronderneming Eurorings. Via het stabiele en redundante Eurorings routeren we ook meteen naar het Telenet-netwerk. Daarnaast hebben ook een rechtstreekse verbinding met Cogent, Fusix Networks en Evoswitch, populaire en grote hostingproviders over de hele wereld. We kunnen dankzij deze partners wereldwijd een indrukwekkend snelle beschikbaarheid garanderen.
In eigen beheer
We kiezen er bewust voor om het softwarebeheer van onze servers in eigen handen te houden. Als er iets zou gebeuren, dan kunnen we meteen ingrijpen. Bovendien voorkomen we op die manier misbruik door derden. We zorgen voor de nodige beveiliging via firewalls, en installeren software die alle trafiek in het oog houdt. Als er iets verdachts is, weten we het meteen en onderzoeken we de melding.